Περιοχή

To χωριό μας

Η Κάντια είναι ένα όμορφο μεσόγειο χωριό, χτισμένο στις ακτές του Αργολικού κόλπου, στη διαδρομή μεταξύ Ιρίων και Βιβαριού. Απέχει 17χλμ. από το Ναύπλιο και σε κοντινή απόσταση βρίσκονται σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι όπως αυτοί των Μυκηνών, της Επιδαύρου και της Τίρυνθας, καθιστώντας το χωριό σταυροδρόμι πολιτισμού.

Στο χωριό και σε πολύ κοντινή απόστασή από τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Studio CANDIA Apartments οι επισκέπτες μπορούν να βρουν supermarket, παραδοσιακό φούρνο, ψαροταβέρνες πάνω το κύμα και χασαποταβέρνες. Για όμορφες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και ένα από τα beach bar που υπάρχουν στην περιοχή. Η ακρογιαλιά του χωριού εκτείνενται σε μήκος 5 χιλιομέτρων, είναι βοτσαλωτή αλλά και με άμμο.

Ιστορία του χωριού

Το χωριό Κάντια ονομάστηκε έτσι από το Βενετικό όνομα του νησιού της Κρήτης που ακόμα ήταν σε χρήση εκείνη την περίοδο.Ο κεντρικός δρόμος το χωρίζει από την ομώνυμη παραλία. Το γραφικό χωριό κατοικήθηκε μετά την Επανάσταση του 1821 από Κρήτες πρόσφυγες. Λίγο αργότερα κατέφθασαν στην περιοχή και Αρκάδες, οι οποίοι μετέτρεψαν τον τόπο από χειμαδιό (τόπο δηλαδή που ξεχειμώνιαζαν τα κοπάδια) σε ένα ζωντανό χωριό.
Κατά την περιήγησή σας στον οικισμό θα δείτε το εντυπωσιακό πυργόσπιτο, που αποτελεί αξιοθέατο του χωριού. Πρόκειται για μια αρχοντική πέτρινη κατοικία, γνωστό ως ο πύργος του Αγά, καθώς αποτελούσε την κατοικία του αγά της περιοχής. 
Η περιοχή της Κάντιας κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Στο λόφο της Αγίας Ελεούσας βρίσκονται τα ερείπια της Ακρόπολης της Κάντια που χρονολογούνται από την μυκηναϊκή εποχή.
Παραλίες κοντά στο χωριό Κάντια και στο Ναύπλιο

Παραλία Κάντιας : Είναι από τις ομορφότερες του Νομού Αργολίδας. Είναι βοτσαλώτή αλλά και με άμμο, ιδανική για οικογενείες μιας και τα νερά της είναι καθαρά και όχι πολύ βαθιά.

Παραλία Κονδύλι : Το Κονδύλι, (Αγ. Νικόλαος) είναι μια παραλία που ενδείκνυται για αυτούς που επιθυμούν να συνδυάσουν το μπάνιο τους με διασκέδαση, χορό και μουσική όσο και για αυτούς που επιθυμούν ήσυχες και ρομαντικές στιγμές. ‘Εχει άμμο που διαδέχεται το ψιλό, κοκκινωπό βότσαλο στο τέρμα του κόλπου.

Παραλία Τολού : Η καθαρή θάλασσα, η εκτεταμένη χρυσαφένια και ψιλή αμμουδιά (από την οποία πολύ εύστοχα ονομάστηκε η παραλία Ψιλή Άμμος) και η άρτια οργάνωση της παραλίας, είναι κάποιοι από τους λόγους έχουν καθιερώσει την παραλία του Τολού ως μια από τις κοσμικότερες της Πελοποννήσου και όχι μόνο . Υπάρχει η δυνατότητα για όλα τα θαλάσσια σπορ.